miercuri, 14 martie 2012

HELOOOO!2012

 

                                                          ASTENIA SI EFECTELE EI!

Astenia este o slabire generala a organismului, aceasta traducandu-se pritr-o stare de oboseala,care poate antrena insuficiente functionale multiple.

Astenia poate avea diverse cauze și se poate prezenta sub diferite aspecte, afectând în mod preponderent sfera psihică, fizică, intelectuală sau sexuală:



- Oboseală musculară

- Oboseală intelectuală (diminuarea atenției, dificultăți de concentrare, pierderea memoriei, încetineală în gândire)

- Alterarea percepției mediului înconjurător (intoleranță la zgomote, la lumină, vâjâit în urechi, amețeli, vedere încețoșată)

- Diminuarea vitalității fără manifestări depresive (lipsă de inițiativă, inhibiție, pierderea interesului, însingurare)

- Alterări de personalitate (hipersensibilitate la mediu, iritabilitate, pierderea controlului emoțional)

- Dureri variate și schimbătoare (dureri toracice, cefalee, dureri abdominale)

- Alterări ale somnului

ASTENIA DE PRIMAVARA: este o formă de astenie care apare la trecerea dintre iarnă și primăvară, atunci când crește brusc luminozitatea în timpul zilei. Astenia se manifestă prin cefalee, palpitații, nervozitate, scăderea memoriei și comportament labil - semne fiziologice datorate eforturilor de adaptare ale organismului la noile condiții meteorologice

REMEDIILE NATURALE sunt cele mai bune si la care ar trebui sa apelam pentru tratarea asteniei. Acestea se bazeaza pe plante si o alimentatie sanatoasa compusa din legume si fructe proaspete, bogate in vitamine.




- Tijele si frunzele de papadie – sunt cel mai puternic detoxifiant al primaverii. Tijele si frunzele de papadie despovareaza de toxine ficatul si colonul, regleaza si stimuleaza digestia, ajuta la eliminearea masiva a toxinelor din organism. Se consuma zilnic, pe stomacul gol, cinci-zece tije de papadie neinflorita sau o mana de frunze verzi (sub forma de salata). O cura dureaza minim sapte zile.



- Tinctura de rozmarin – are un efect tonic nervos si cardiac puternic, fiind indicata mai ales in cazul asteniei care apare la persoanele hipotensive, cu predispozitie spre melancolie sau depresie. De asemenea, are un efect de stabilizare a emotiilor, fiind recomendata firilor mai labile, care trec cu repeziciune de la o stare la alta.



- Macesele – reprezinta cel mai puternic vitaminizat C din flora noastra. Sunt un remediu foarte valoros in cazul oboselii cronice, in slabiciune, dureri difuze in oase, apetit alimentar inconstant, sangerari ale gingiilor, scaderea imunitatii.



- Drojdia de bere – este o adevarata colectie de vitamine din complexul B. O lingurita de drojdie de bere proaspata, administrata cu putina miere sau fara, ajuata la redobandirea formei fizice si a celei pshihice.



- Polenul – este cel mai complex medicament-aliment, insa trebuie administrat cu prudenta pentru ca poate da alergii. Se administreaza doua lingurite pe zi, dupa mese.



Dintre alimentele bogate in vitamine care sunt bine a se consuma in orice perioada a anului pentru a contracara aparitia asteniilor sunt: urzicile, stevia, spanacul, papadia, salata verde, telina, loboda, ridichi, ceapa, praz, varza, toate acestea ajutand in primul rand la detoxifierea organismului.



De asemenea, nu trebuie uitat de “medicamentul” ideal in combaterea asteniei de primavara, si anume exercitiile fizice. Prin miscare facuta in mod regulat pofta de viata va fi la cote maxime!



Niciun comentariu: